Meny Stäng

Norrtälje stadsbibliotek

Nyckelord om Norrtälje stadsbibliotek:

  • Belägenhet: Centralt i Norrtälje, Stockholms län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelning, studieplatser, mötesrum
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, språkcaféer, kulturevenemang
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lärande, kultur, digital kompetens, gemenskap
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser

Text om Norrtälje stadsbibliotek:

Norrtälje stadsbibliotek, beläget centralt i staden, är en viktig kulturell och lärande mötesplats för invånarna i Norrtälje. Biblioteket erbjuder ett brett utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser som tillgodoser alla åldersgrupper och intressen. Genom sina digitala tjänster, såsom e-böcker och en onlinekatalog, kan besökare enkelt få tillgång till bibliotekets resurser, både på plats och hemifrån.

Med sina inbjudande läshörnor, studieplatser och mötesrum är stadsbiblioteket en trivsam plats för avkoppling, studier och arbete. Barnavdelningen erbjuder sagostunder och kreativa aktiviteter som främjar barns läslust, medan vuxna kan delta i bokcirklar, författarbesök, språkcaféer och andra kulturevenemang. Dessa program bidrar till att skapa ett rikt och levande kulturliv i Norrtälje.

Norrtälje stadsbibliotek samarbetar med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att arrangera evenemang som främjar lärande och kulturellt utbyte. Biblioteket är också en viktig plats för att utveckla digital kompetens, där besökare kan använda datorer, Wi-Fi och digitala databaser.

Biblioteket är en modern och tillgänglig resurs för alla, och mer än bara en plats för boklån – det är ett socialt och kulturellt nav där litteratur, lärande och gemenskap blomstrar. Här kan alla invånare, oavsett ålder, delta i en inspirerande och lärorik miljö som bidrar till personlig utveckling och samhörighet i Norrtälje.