Meny Stäng

Norrtälje Biblioteksbussen

Nyckelord om Norrtälje Biblioteksbussen:

  • Belägenhet: Norrtälje kommun, Stockholms län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, digitala resurser
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer, landsbygdsområden
  • Tjänster: Mobil biblioteksservice, tillgänglig på landsbygd, mindre orter
  • Evenemang: Boklån, sagostunder, läsfrämjande aktiviteter
  • Fokus: Tillgänglighet, litteratur, lokal gemenskap, kultur
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser

Text om Norrtälje Biblioteksbussen:

Norrtälje Biblioteksbussen är en mobil biblioteksservice som ger invånarna i Norrtälje kommun, särskilt de som bor i landsbygdsområden och mindre orter, tillgång till bibliotekets resurser. Biblioteksbussen erbjuder ett varierat utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser för alla åldersgrupper, vilket gör det enkelt för människor att låna och få tillgång till litteratur oavsett var de bor.

Med stopp på olika platser i kommunen fungerar Biblioteksbussen som en förlängning av Norrtälje Biblioteken, och säkerställer att både barn och vuxna kan delta i läsfrämjande aktiviteter, såsom sagostunder och bokcirklar. Bussen är också en viktig plats för social gemenskap, där invånare kan mötas, låna böcker och delta i lokala kulturella evenemang.

Genom digitala tjänster som e-böcker och en onlinekatalog kan låntagare även få tillgång till bibliotekets samlingar hemifrån, vilket gör Biblioteksbussen till en viktig del av den digitala och fysiska biblioteksverksamheten.

Norrtälje Biblioteksbussen spelar en avgörande roll för att öka tillgängligheten till kultur och litteratur, och bidrar till att skapa en stark lokal gemenskap, oavsett var i kommunen man bor. Det är en rullande resurs där alla invånare kan inspireras, upptäcka nya berättelser och delta i en aktiv kulturmiljö.