Meny Stäng

Nordanstig biblioteken

Nyckelord om Nordanstigs biblioteken:

  • Belägenhet: Nordanstigs kommun, Gävleborgs län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelningar, studieplatser
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, språkcaféer, utställningar
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lärande, lokal kultur, gemenskap
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser

Text om Nordanstigs biblioteken:

Nordanstigs biblioteken, spridda över Nordanstigs kommun i Gävleborgs län, är centrala kultur- och mötesplatser för både barn och vuxna. Biblioteken erbjuder ett rikt utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser som tillgodoser behoven hos alla åldersgrupper. Genom digitala tjänster som e-böcker och en onlinekatalog gör Nordanstigs biblioteken sina samlingar lättillgängliga, både för dem som besöker biblioteken och för dem som vill låna hemifrån.

Med sina inbjudande miljöer med bekväma läshörnor, studieplatser och datorer är biblioteken perfekta platser för studier, arbete och avkoppling. För de yngsta erbjuder barnavdelningarna sagostunder och aktiviteter som främjar läslust och nyfikenhet, medan vuxna och seniorer kan delta i bokcirklar, språkcaféer och författarbesök som bidrar till ett rikt och levande kulturliv.

Nordanstigs biblioteken samarbetar med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att arrangera evenemang och program som stärker den lokala gemenskapen och främjar både lärande och kulturellt utbyte. Genom att erbjuda tillgång till gratis Wi-Fi, datorer och digitala databaser är biblioteken moderna och tillgängliga resurser för hela kommunen.

Nordanstigs biblioteken är mer än bara platser för boklån – de är dynamiska mötesplatser där litteratur, kultur och gemenskap står i centrum och där alla invånare är välkomna att delta, inspireras och utvecklas.