Meny Stäng

Romska biblioteket

Nyckelord om Romska biblioteket:

  • Belägenhet: Malmö, Skåne län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, romska språk, tidskrifter, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, romska kulturresurser
  • Målgrupp: Romska gemenskapen, allmänheten, barn, ungdomar, vuxna
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, workshops, kulturutställningar
  • Samarbete: Lokala skolor, romska föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Romska språk och kultur, integration, litteratur, gemenskap
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser

Text om Romska biblioteket:

Romska biblioteket i Malmö är en unik och viktig resurs som fokuserar på att bevara och främja den romska kulturen och språket. Biblioteket erbjuder ett brett utbud av böcker och digitala resurser på romska språk, samt litteratur om och för romska grupper. Med sitt fokus på språkbevarande och integration välkomnar biblioteket både romska besökare och den bredare allmänheten för att ta del av romsk kultur och historia.

Biblioteket har en inbjudande atmosfär med bekväma läshörnor och datorer för digital tillgång, vilket gör det till en plats för både studier och kulturellt utbyte. Här erbjuds även sagostunder för barn, bokcirklar och kulturutställningar som lyfter fram romska traditioner och erfarenheter. Genom dessa evenemang blir Romska biblioteket en mötesplats för att skapa förståelse och dialog mellan olika grupper i samhället.

Romska biblioteket samarbetar med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att arrangera evenemang som stärker den romska gemenskapen och ökar förståelsen för romernas historia och kultur. Biblioteket fungerar som en plattform där människor kan utforska romska språk, litteratur och konst och där romer kan dela sina berättelser och erfarenheter.

Med digital tillgång till e-böcker och onlinekataloger är Romska biblioteket en lättillgänglig och uppskattad resurs för alla. Det är en plats där romsk kultur, språk och gemenskap får blomstra och där alla är välkomna att lära sig mer och delta i kulturella aktiviteter.