Meny Stäng

Gammelstads bibliotek

Nyckelord om Gammelstads bibliotek:

  • Belägenhet: Gammelstad, Luleå, Norrbottens län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelning, studieplatser
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, workshops
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lokal historia, lärande, gemenskap
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser

Text om Gammelstads bibliotek:

Gammelstads bibliotek, beläget i den historiskt rika orten Gammelstad i Luleå, är en central plats för både litteratur och kultur. Biblioteket erbjuder ett brett utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser för alla åldrar. Genom digitala tjänster som e-böcker och en onlinekatalog är bibliotekets material lättillgängligt både på plats och hemifrån.

Biblioteket har en trivsam atmosfär med läshörnor och studieplatser, vilket gör det till en utmärkt plats för både avkoppling och studier. Barnavdelningen erbjuder sagostunder och kreativa aktiviteter som väcker barns intresse för böcker och läsning. För vuxna och seniorer anordnas bokcirklar, författarbesök och workshops som främjar ett levande och engagerande kulturliv i Gammelstad.

Gammelstads bibliotek samarbetar med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att arrangera aktiviteter och evenemang som stärker den lokala gemenskapen och bidrar till lärande. Genom dessa samarbeten fungerar biblioteket som en kulturell och social knutpunkt där invånarna kan dela sina läsupplevelser och delta i kulturella aktiviteter.

Med generösa öppettider, gratis Wi-Fi och tillgång till digitala resurser är Gammelstads bibliotek en uppskattad och lättillgänglig resurs för hela samhället. Det är mer än bara ett bibliotek – det är en plats där litteratur, lärande och gemenskap möts och där alla är välkomna att inspireras och utvecklas.