Meny Stäng

Luleå biblioteken

Nyckelord om Luleå biblioteken:

  • Belägenhet: Luleå kommun, Norrbottens län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelningar, studieplatser, grupprum
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, workshops, föreläsningar
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lokal kultur, lärande, gemenskap
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser

Text om Luleå biblioteken:

Luleå biblioteken är en central del av Luleå kommuns kulturliv och erbjuder ett omfattande utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser för alla åldersgrupper. Biblioteken fungerar som viktiga mötesplatser där invånarna kan utforska litteratur, delta i kulturella evenemang och ta del av lokala och globala kunskapsresurser. Genom digitala tjänster som e-böcker och en onlinekatalog kan besökare enkelt få tillgång till material både på plats och hemifrån.

Bibliotekens moderna och välkomnande miljöer, med läshörnor, studieplatser och grupprum, gör dem till perfekta platser för både arbete och avkoppling. Barnavdelningarna erbjuder sagostunder och kreativa aktiviteter som engagerar barnen och väcker deras nyfikenhet för litteratur. För vuxna och seniorer arrangeras bokcirklar, författarbesök och föreläsningar som skapar ett rikt och varierat kulturliv i Luleå.

Luleå biblioteken samarbetar med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att arrangera evenemang och aktiviteter som främjar lärande och stärker den lokala gemenskapen. Genom dessa samarbeten skapar biblioteken platser där invånarna kan mötas för att ta del av kulturella upplevelser och kunskapsutbyte.

Med generösa öppettider, gratis Wi-Fi och tillgång till digitala resurser är Luleå biblioteken en tillgänglig och uppskattad resurs för hela kommunen. Biblioteken är mer än bara platser för boklån – de är nav för litteratur, kultur och lärande där alla är välkomna att inspireras och delta.