Meny Stäng

Landskrona stadsbibliotek

Nyckelord om Landskrona stadsbibliotek:

  • Belägenhet: Landskrona, Skåne län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelning, studieplatser, grupprum
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, workshops, föreläsningar
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lärande, lokal kultur, gemenskap
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser, strömmande tjänster

Text om Landskrona stadsbibliotek:

Landskrona stadsbibliotek är en viktig kulturell och social mötesplats i staden. Med ett brett utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser tillgodoser biblioteket alla åldrar och intressen, och erbjuder enkel tillgång till material både på plats och genom digitala tjänster som e-böcker och strömmande medier.

Biblioteket har en modern och inbjudande miljö, med bekväma läshörnor, studieplatser och datorer som gör det till en idealisk plats för avkoppling och arbete. Den välutrustade barnavdelningen arrangerar regelbundet sagostunder och pyssel som stimulerar barns intresse för läsning och kreativitet. Vuxna och seniorer kan delta i bokcirklar, författarbesök, workshops och föreläsningar som bidrar till en rik och engagerande kulturmiljö.

Landskrona stadsbibliotek samarbetar aktivt med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att arrangera evenemang och aktiviteter som stärker gemenskapen och främjar lärande och kulturutbyte. Biblioteket fungerar som en central del av Landskronas kultur, där invånare i alla åldrar kan ta del av kunskap och kulturella upplevelser.

Med sina generösa öppettider, gratis Wi-Fi och tillgång till digitala resurser är Landskrona stadsbibliotek en tillgänglig och uppskattad resurs för alla i kommunen. Det är mer än bara en plats för att låna böcker – det är ett kulturellt nav där litteratur, lärande och gemenskap står i centrum, och där alla är välkomna att inspireras och växa.