Meny Stäng

Föllinge bibliotek

Nyckelord om Föllinge bibliotek:

  • Belägenhet: Föllinge, Krokoms kommun, Jämtlands län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelning, studieplatser
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, pyssel, workshops
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lärande, lokal gemenskap, kultur
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser, strömmande tjänster

Text om Föllinge bibliotek:

Föllinge bibliotek, beläget i den vackra landsbygden i Krokoms kommun, är en uppskattad mötesplats för litteratur och lärande för invånare i alla åldrar. Biblioteket erbjuder ett varierat utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser, vilket ger alla tillgång till läsupplevelser och kunskap, oavsett om de befinner sig på biblioteket eller använder de digitala tjänsterna hemifrån.

Biblioteket har en trivsam och inbjudande miljö med läshörnor och studieplatser, vilket gör det till en perfekt plats för både avkoppling och studier. Barnavdelningen är en central del av biblioteket med sagostunder och pyssel som engagerar och inspirerar barnen att upptäcka glädjen i läsning. För äldre besökare finns bokcirklar, författarbesök och workshops som skapar en dynamisk och kulturell atmosfär.

Föllinge bibliotek samarbetar nära med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att erbjuda ett program som reflekterar lokalsamhällets behov och intressen. Genom att arrangera kulturella och lärande evenemang stärker biblioteket den lokala gemenskapen och skapar en plats där idéer och kultur kan delas.

Med generösa öppettider, gratis Wi-Fi och tillgång till digitala resurser är Föllinge bibliotek en lättillgänglig och värdefull resurs för alla i bygden. Det är inte bara en plats för boklån, utan ett kulturellt nav där litteratur, lärande och gemenskap förenas och där alla är välkomna att delta och inspireras.