Meny Stäng

Vittangi bibliotek

Nyckelord om Vittangi bibliotek:

  • Belägenhet: Vittangi, Kiruna kommun, Norrbottens län
  • Utbud: Böcker, ljudböcker, e-böcker, tidskrifter, dagstidningar, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelning, studieplatser
  • Målgrupp: Barn, ungdomar, vuxna, seniorer
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, författarbesök, workshops, läsfrämjande aktiviteter
  • Samarbete: Lokala skolor, föreningar, kulturinstitutioner
  • Fokus: Litteratur, lärande, lokal gemenskap, kultur
  • Digital tillgång: E-böcker, onlinekatalog, digitala databaser, strömmande tjänster

Text om Vittangi bibliotek:

Vittangi bibliotek, beläget i den lilla byn Vittangi i Kiruna kommun, är en kulturell och social mötesplats för invånare i alla åldrar. Biblioteket erbjuder ett brett sortiment av böcker, ljudböcker, e-böcker och digitala resurser som gör det enkelt för alla att få tillgång till kunskap och litteratur. Tack vare sina digitala tjänster som e-böcker och strömmande medier, kan besökare även ta del av bibliotekets resurser hemifrån.

Biblioteket har en inbjudande och trivsam atmosfär med läshörnor och studieplatser som gör det till en perfekt plats för både avkoppling och studier. Barnavdelningen är särskilt uppskattad, med sagostunder och kreativa aktiviteter som uppmuntrar barn att utveckla sin läsförmåga och fantasi. För vuxna erbjuds bokcirklar, författarbesök och workshops, vilket gör biblioteket till en levande kulturell knutpunkt.

Vittangi bibliotek samarbetar aktivt med lokala skolor, föreningar och kulturinstitutioner för att anordna evenemang som främjar både litteratur och lärande. Dessa aktiviteter stärker den lokala gemenskapen och skapar en plats där människor kan mötas för att dela erfarenheter och utveckla sitt intresse för kultur och kunskap.

Med sina regelbundna öppettider, gratis Wi-Fi och digital självbetjäning är Vittangi bibliotek en lättillgänglig och uppskattad resurs för alla i samhället. Det är mer än bara ett bibliotek – det är en plats där läsning, kultur och gemenskap förenas och där både barn och vuxna kan upptäcka nya världar genom litteraturen.