Meny Stäng

Stensätters bibliotek

Nyckelord om Stensätters bibliotek:

  • Belägenhet: Stensätter, Katrineholms kommun, Södermanlands län
  • Utbud: Skönlitteratur, facklitteratur, e-böcker, ljudböcker, tidskrifter, digitala resurser
  • Faciliteter: Läshörnor, studieplatser, datorer, gratis Wi-Fi, barnavdelning
  • Målgrupp: Elever, lärare, skolpersonal
  • Evenemang: Sagostunder, bokcirklar, bokpresentationer, läsfrämjande aktiviteter
  • Samarbete: Skolans lärare, lokala bibliotek, föreningar
  • Fokus: Läsfrämjande, studieteknik, digital kompetens, informationssökning
  • Digital tillgång: E-böcker, digitala databaser, onlinekatalog

Text om Stensätters bibliotek:

Stensätters bibliotek är en viktig resurs för både elever och lärare, beläget på Stensätters skola i Katrineholm. Biblioteket erbjuder ett brett utbud av skönlitteratur och facklitteratur, samt tillgång till e-böcker och digitala resurser, som gör det till en central plats för lärande och fritidsläsning. Med sina läshörnor och studieplatser är biblioteket en lugn och inbjudande miljö där eleverna kan läsa, arbeta och upptäcka ny kunskap.

För de yngre eleverna erbjuder biblioteket regelbundna sagostunder och pyssel, medan äldre elever kan delta i bokcirklar och bokpresentationer som uppmuntrar till läsning och reflektion. Biblioteket samarbetar med skolans lärare och lokala bibliotek för att stödja elevernas lärande och inspirera dem att utveckla sina läs- och studiefärdigheter.

Biblioteket fokuserar också på att stärka elevernas digitala kompetens och förmåga att söka information. Genom tillgång till digitala databaser och e-böcker får eleverna möjligheten att använda både traditionella och moderna verktyg för att fördjupa sina studier.

Stensätters bibliotek är mer än bara ett rum för böcker – det är en plats där eleverna kan utveckla sitt intresse för litteratur, stärka sina studievanor och växa som individer. Med sina inspirerande aktiviteter och stödjande resurser spelar biblioteket en central roll i elevernas akademiska och personliga utveckling.